«Anbefaler praksisplass og læretid i samme bedrift»

Personintervju_.jpg

Veronica F. Ingebrigtsen (22) har fagbrev i kontor- og administrasjonsfaget. I den store bedriften ISS har hun fått både utviklingsmuligheter og ansvar. 

Veronica tok fagbrev i juni 2014 og jobber i dag som administrasjonskonsulent for serviceselskapet ISS på Gardermoen. 

Alltid drømt om kontorjobb
Hun var fast bestemt på å jobbe på kontor – og helst med økonomi – da hun skulle velge retning på videregående. Valget falt derfor på Service og samferdsel første året.  

– Jeg startet på videregående med ønske om å få praksisplass innen kontor. Med god hjelp fra lærere og opplæringskontor fikk jeg praksisplass hos ISS, forteller 22-åringen. 

Under praksisen jobbet hun i HR-avdelingen, med vekt på kurs og opplæring. 

– Dette fenget meg, og valget var derfor lett da jeg skulle velge linje andre året. Da ble det Salg, service og sikkerhet, og jeg fortsatte min praksistid i ISS.

Blir bedre kjent
Etter to år på videregående var Veronica ikke i tvil om at hun ville bli lærling og ta fagbrev. 

– Læreplasstilbudet hos ISS fikk jeg raskt, og etter en liten tenkeperiode og andre intervjuer falt valget på å ta læretiden i ISS, forteller 22-åringen. 

Hun tror det kan være lurt å prøve ulike praksisplasser dersom du er usikker på hva du ønsker å jobbe med. 

– Hvis du derimot vet hva du vil, anbefaler jeg å få praksisplass i en bedrift du kunne tenke deg å ta læretiden i. Da blir både du og bedriften bedre kjent, og du får et godt utgangspunkt for læretiden. De to årene jeg hadde i praksis, hjalp meg enormt mye da jeg begynte som lærling, fastslår hun. 

Hvis du vet hva du vil, anbefaler jeg å få praksisplass i en bedrift du kunne tenke deg å ta læretiden i. Da blir både du og bedriften bedre kjent, og du får et godt utgangspunkt for læretiden.
— Veronica F. Ingebrigtsen

Elsker utfordringer og utvikling 
Hun er ikke i tvil om at kombinasjonen av praksistid, læretid og fagbrev har hjulpet henne dit hun er i dag. 

– Etter bestått fagbrev fikk jeg tilbud om 100 prosent fast stilling hos ISS. Etter fire år var jeg imidlertid klar for nye utfordringer. Da var jeg så heldig å få tilbud om stilling som administrasjonskonsulent mot en av de største kundene til ISS. I dag sitter jeg med administrasjonsansvar på Gardermoen og har en støttefunksjon for 8 driftsledere og ca. 500 servicemedarbeidere. 

Veronica ser fram til å fortsette karrieren i en spennende bedrift – og planlegger også videreutdanning på deltid ved siden av jobb. 

– Jeg elsker nye utfordringer og ønsker å utvikle meg, så dette vil jeg prioritere i framtidige jobber. ISS er et enormt stort firma med mye muligheter, så vi får se hva framtiden bringer. 

Har du opplevd diskriminering?

«En effektiv vei inn på arbeidsmarkedet»